Alle nieuws over de grote N.K. finale

Topweekend en topspel in Sarto!

Iedereen die hier niet bij is geweest zal daar spijt van hebben, want je hebt wat gemist. Topspelers, toppartijen en weergaloze demonstraties.

Zes spelers die het beste uit zichzelf wisten te halen en een zinderende ontknoping. Natuurlijk was de helft van alle aanwezigen op de hand van Henk Overmars toen hij aan de laatste partij begon maar zijn tegenstander had al laten zien dat hij er wel iets van kon. Uitlopende naar een grote voorsprong leken alle kansen verspeeld. Op de andere tafel speelde Jordy de Kruif een gewonnen partij. Soepeltjes naar de vijftig punten. Net toen iedereen zich al had verzoend met een verlies voor Henk kwam hij terug in de wedstrijd en zelfs een punt voor. Een mooie serie zorgde daarvoor en jammerlijk mistte hij op n haar om misschien daarna wel uit te gaan.

Tegenstander Rob Mans vond het welletjes en maakte de partij uit. Hij werd derde en Henk moest het doen met een zilveren plak. Jordy de Kruif een beste winnaar.

zie: foto's vd finale.

Demonstraties

Tussen de finalepartijen door speelden op zaterdag Frederic Caudron en Jean Paul de Bruin twee demonstratieronden. De vele toeschouwers werd verteld hoe iets moest en hoe iets niet moest. Jean paul vertelde en sloot dan af met de woorden: Nou Frederic, laat het maar zien!

En dat deed hij dan ook. Mooie stootbeelden, moeilijke ballen die met uitleg ineens simpel bleken te zijn!

Deze week zal blijken of iedereen goed heeft geluisterd en het ook in praktijk kan brengen op de clubavonden!

Iedereen genoot met volle teugen en op verzoek liet Frederic zijn specialiteit nog een enkele malen zien, de banenstoot! Schitterend.

Overigens lijkt het nu of Jean Paul niets deed dan praten. Dat was natuurlijk niet zo. Hij liet zien dat hij niet voor niets word gezien al een van Nederlands beste spelers.

Al met al een prachtige demonstratie!

Zie: Foto's vd finale.

Oorkonde voor Gerard Stavenuiter!

Voor Gerard werd de dag extra mooi. Door district voorzitter Thea de Weert werd hij gehuldigd voor zijn jarenlange inzet als bestuurde bij De Carambole. Secretaris en wedstrijdsecretaris, doe dat maar na.

Iedere clubavond, alle voorwedstrijden en finales, Gerard is aanwezig en zorgt dat alle s op rolletjes loopt. een terechte huldiging. Lid van Verdienste zijn woorden die ten volle op hun plaats zijn.

Proficiat en dank Gerard, namens alle Carambolers!

 

Boek zestig jaar De Carambole gepresenteerd

Tijdens de grote finale is op de laatste speeldag het boek zestig jaar De Carambole gepresenteerd. Gidus van de Swaluw die het boekwerk heeft geschreven overhandigde het eerste exemplaar aan Jos Botman die al die jaren lid is geweest. Meteen daarna kregen alle andere carambolers het boek overhandigt.

Volg het kampioenschap op afstand

Indien u er niet bij kunt zijn is dat natuurlijk jammer maar op bijgaande link kunt u wel de uitslagen zien. Na erop geklikt te hebben ziet u meerdere kampioenschappen maar u klikt uiteraard op Sarto.

https://www.biljartprof.nl/ 

Livestream op: https:/YouTube.be/n_TOVizmTuQ 

of op you tube zoeken naar: livestream biljartvereniging carambole

Klaar voor de finale!

Twee dagen is er veel werk verzet maar de klus is geklaard! Buiten begint eigenlijk de finale al met een parade van vlaggen. Binnen verschillende tv schermen waarop onze sponsoren een plaats hebben gekregen. Uiteraard ook een scherm waarop de stand steeds is te zien.

En dan kom je de speelzaal binnen. Een prachtige tribune en een echte biljartarena! De biljarts staan er schitterend bij. Het toneel dat nu nog verscholen is achter de gordijnen is ook ingericht voor de vele te verwachten toeschouwers.

Komt op tijd is het devies!

Aan de slag!

Vanavond, woensdag, gaan we beginnen de zal te ontruimen. Tafels en stoelen aan de kant zodat donderdagochtend vroeg door Trendtapijt het tapijt kan worden gelegd. Om tien uur komt Leo Koomen de biljarts verplaatsen en kunnen we de zaal verder gaan inrichten. gert tensen gaat al het electric in orde maken en de lampen ophangen. De vlaggenmasten worden geplaatst en krijgt dan eea al vorm.

vrijdag wordt de tribune gebouwd en de zaal verder ingericht en alle schermen opgehangen.

Nog veel werk te doen maar vele handen maken licht werk!


Lakens en scoreborden

Vanmiddag 23 september, heeft Leo Koomen nieuwe biljartlakens op de biljarts gelegd. na enkele stootbeelden te hebben geprobeerd is nu al te stellen dat ze super 'lopen'.

Mathieu heeft tegelijkertijd de scoreborden gebracht en daar zullen alle leden morgenavond voor het eerst mee gaan werken. na uitleg van 'meester' Mathieu natuurlijk.

De deelnemers en de promoposter

De reclamefolder voor het kampioenschap.

 

En belangrijk om te weten. beide dagen vrij entree!

 

Naast de spelers zijn ook de arbiters bekend:

Sjaak Bleeker
Toon Kansen
Christel van Reekum
Wybe Stitselaar
Jos Molenaar
Ewald Holzhaus.

 

Sponsors van de finale

Op dit moment is het zeker dat deze bedrijven hun medewerking hebben toegezegd. Zonder sponsoring is het onmogelijk een finale te organiseren op de wijze zoals wij dit gaan doen.

Topsport Team Medemblik, KNBB, Simonis/ Amarant, Leo Koomen biljarts  Hoorn, Hubo Wervershoof, Trend tapijt Grootebroek, Echte bakker Swart Wervershoof,  Keurslagerij Gebr. Ruiter Wervershoof, Rheino's kledingzaken Bovenkarspel-Wervershoof,  Plantenkwekerij Gitzels Wervershoof, Machinefabriek Vlam Andijk, Bouwkundig tekenburo Richard Bot Andijk,

Tuincentrum Den Heuvel. Wervershoof, Johan Koomen Onderdijk voor teksten en vormgeving, administratiekantoor De Haan en Buis Wognum, Vidra drankenhandel Wervershoof,

Pro-rent machineverhuur Zwaagdijk-oost, Vloerwerk Hoorn,  Carlo Bot Sarto Andijk,

Regiobank Andijk, (Nog geen logo beschikbaar)

Gaan de spelers rustig de laatste dag in?

Zondagmorgen wordt de spelers en arbiters de mogelijkheid geboden om gezamenlijk wat cultuur op te snuiven. De Stadsbrouwerij Radboud te Medemblik is bereidt gevonden om speciaal voor ons open te gaan en een korte rondleiding te geven! Dat betekent even ontspannen om dan om twaalf uur aan de finalepartijen te beginnen. Dank aan de Stadsbrouwerij!