Uitslagen

Sabine Nederlands kampioen!!!

In Eibergen is Sabine Bakker Nederlands Kampioen geworden! De dertiende (november) is met recht geen ongeluksdag gebleken. Vanaf de start op de bovenste plaats, moest zij de laatste partij winnen om zich te  laten kronen tot Nederlands Kampioen. dat deed ze. sabine, onze trots!.De uitslag tweede helft competitie libre 2016-2017

De laatste avond kende nog een spannend slot. Clubicoon Jos stond vijf punten voor op Gidus maar verloor beide partijen. De eerste partij kreeg Jos een oorwassing van Piet Schenk en daarna deed Harry Steltenpool het dunnetjes over. dat betekende dat Gidus kampioen kon worden als hij zijn laatste partij zou winnen. Maar ook good old Sjaak bakker kende geen mededogen en versloeg Gidus met te ruime cijfers. Derhalve Jos met 1 punt voorsprong kampioen. proficiat!

Gerard stond er relatief goed voor maar kreeg te weinig tijd om de achterstallige partijen in te halen. Hij zal zeker revanche gaan halen in de toekomst.

Finale driebanden 1e klas

Zaterdag 28 oktober werden de laatste wedstrijden gespeeld van deze finale. Tot en met de laatste partij was onze Gerard kampioenskandidaat. Hij speelde die partij tegen Bot die evenveel matchpunten had. In die partij stond er echter geen maat op zijn spel en bleef Gerard op slechts elf caramboles steken.

Daardoor was Gerard's moyenne ook net te laag geworden om door te mogen gaan naar het Gewest, 0.15 tekort!

Jammer maar toch een goede finale gespeeld Gerard! Moyenne 0.713 bewijst dat.

Districtsfinale Driebanden klein Hoofdklasse

Sjaak Steltenpool speelde 8, 9 en 11 november bij onze Lutjebroeker vrienden van  bv De Wurf in bovengenoemde finale. Het behalen van een finale is sowieso al een prestatie op zich maar Sjaak zal zich er meer van hebben voorgesteld. Op gemiddelde de laatste positie nadat alle wedstrijden waren gespeeld, is ook niet wat wij van hem zijn gewend. Toch proficiat Sjaak!

Dirk Schuitemaker kampioen 2015-2016

Enigszins aan de late kant is Dirk dinsdag 25 april 2017 clubkampioen geworden. Door omstandigheden kon deze finale niet eerder worden gespeeld. Dirk en Gidus speelden beide een sterke partij, het was echter Dirk die als eerste de finish bereikte. Met een gemiddelde van ruim vijf een waardig kampioen!

Voorzitter Harry reikte de prijs direct na afloop uit de finalisten, prees de spelers en bedankte Gerard voor zijn kundige wedstrijdleiding.

Zoals op de foto is te zien zorgde Jos voor een vrolijke noot.

Aan de kleding is te zien dat de foto met grote beker later is genomen. De wisselbeker was vergeten uit te reiken aan Dirk en dat werd de zaterdag erop gedaan.

Eindstand eerste periode  2017-2018

Eindstand 2e periode libre 2017-2018

Door een geweldige slotavond te spelen wist Ruud de tweede periode binnen te halen. Harry en Ton die de ranglijst domineerden morsten net iets teveel punten.

Districtsfinale 1e klas libre

13, 15 en 16 december heeft Mathieu Vlam deelgenomen aan de bovengenoemde finale. Als tweede reserve werd hij aan de deelnemerslijst toegevoegd. Hoewel, volgens eigen zeggen, hij een paar mooie dagen heeft gehad was het resultaat ietwat teleurstellend. Op bijgevoegde uitslag staat Mathieu als achtste  genoteerd maar hij eindigde  als zevende. Neemt niet weg dat het behalen van de finale sowieso een prachtresultaat is. Proficiat Mathieu! Voor ons is zeker dat je volgend jaar weer de finale gaat spelen en niet te verslaan zal zijn.

Jos Botman kampioen seizoen 2016-2017

Op 19 december werd tijdens de kerstontmoeting ook de finale gespeeld van het seizoen 2016-2017. Door omstandigheden kon dat niet eerder plaats vinden. Twee carambole-toppers stonden in de finale. Sjaak Steltenpool en Jos Botman. Garantie voor een mooie en spannende partij zou je denken. Wel mooi werd het maar ook redelijk eentonig. Jos was 'op dreef" en dreef de ballen precies de juiste kant op en was in slechts negen beurten uit. Beide spelers de complimenten en Jos de terechte kampioen!

District finale hoofdklasse libre

12 en 13 januari heeft Sjaak Steltenpool de finale gespeeld hoofdklasse libre. Zeer goed spelend was hij tot de laatste ronde kanshebber om als winnaar het strijdtoneel te verlaten. Een remise of winst op Joop Rood zou daarvoor toereikend zijn. helaas voor Sjaak speelde Joop een gedegen wedstrijd en won de partij waardoor Sjaak als derde eindigde. Proficiat Sjaak! Je hebt de naam en eer van De Carambole (weer) hoog gehouden!

Gewestelijk kampioenschap 1e klasse libre

2, 3 en 4 februari wordt in Sarto het gewestelijk kampioenschap libre 1e klasse gespeeld. deelnemers zijn:

G. Kuilman 7.55, J. Duits 6.07, G . le Van 5.91, M. Visser 5.87, F. Bregman 5.82, G. Kraaijvanger 5.56, S. de Bruin 5.45, M. Hink 4.68. Reserve is N. Roet 5.18. Een sterk deelnemersveld staat garant voor een mooie finale!

Vrijdag aanvang 19.00 uur. Zaterdag aanvang 11.00 uur. Zondag aanvang 11.00 uur.

Zoals uit het krantenbericht blijkt, een meer dan spannende finale, die ook mooi biljartspel heeft laten zien. De vele toeschouwers zijn niet voor niets naar Sarto gekomen.

Een groot compliment aan de spelers en zeker ook aan de wedstrijdleiding, Harry, Cees en Gerard.

Districtfinale bandstoten 2e klasse

Van 8 tot en met 10 februari speelden onze clubgenoten Harry Scheerman en Johan Nieuweboer de bandstootfinale in Twisk. Voor Johan verliep het redelijk teleurstellend. Hij eindigde op de laatste plaats. Teleurgesteld zal harry waarschijnlijk ook zijn geweest. In een sterk veld lag hij beslag op de tweede plaats maar zijn moyenne was net niet toereikend genoeg om naar de Gewestelijke finale te mogen.

Toch aan beide spelers de felicitaties, een finale behalen is al een prestatie!

Eindstand 1e periode driebanden 2017-2018

Eindstand 2e periode driebanden 2017-2018

Eindstand bandstoten 1e periode, 2017-2018

Eindstand 2e periode bandstoten 2017-2018

Landelijke finale driebanden dames

In Almere is Sabine Bakker pas in de halve finale uitgeschakeld!  Dit zelfs na penalty's. proficiat Sabine!

De strijd om de derde plaats wist Sabine te winnen en daardoor kan zij zich nu de derde vrouwelijke biljartster van Nederland noemen! (nadruk op ster!)

Eindstand laatste periode libre